یکشنبه ۲۴ مهر ۰۱ | ۱۳:۴۶ ۱۲ بازديد

اگر در حال برنامهریزی باری یک پروژه کوچک یا بزرگ برقکشی در محوطه بیرونی و حیاط ساختمان یا ویلا هستید، یادگیری اصول اولیه سیمکشی و نصب سیمها بسیار مهم و الزامی است. شناخت و انتخاب بهترین و رایجترین نوع سیم برای محوطه و حیاط ساختمان از عناصر اصلی اجرای سیمکشی برق اصولی ساختمان خواهد بود. به دلیل خطرات احتمالی که به واسطه برقکشی غیر اصولی ساختمان ممکن است رخ دهد، پیشنهاد میشود که از کارشناسان و مجریان مجرب در این حرفه کمک بگیرید.
آشنایی و اطلاع از مراحل اصلی روند سیمکشی برق حیاط ساختمان خالی از لطف نیست و بهتر است برای اطمینان از اجرای صحیح آن آگاهی لازم را کسب نمایید. ایمنی، دوام، انعطافپذیری نصب و هزینه نصب همگی از اصول مهم برقکشی ساختمان هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با برخی از اصول برقکشی محوطه و حیاط ساختمان و ویلا آشنا شوید.
تهیه نقشه سیمکشی محوطه ساختمان و ویلا

همانطور که گفته شد برقکشی ساختمان یکی از مراحل مهم و حساس در روشنایی بخشی به خانه است که باید به روش صحیح آن انجام شود. بنابراین بهتر است قبل از شروع برقکشی، نقشه ای از مسیرهای سیمکشی تهیه کنید تا در آینده در صورت بروز هر مشکلی به سادگی بتوانید منشا آن را پیدا کنید و به سرعت آن را تعمیر نمایید. برقکشی ساختمان به طور عمده به دو روش روکار و توکار اجرا میشود.
در برقکشی روکار همه کابلها و سیمها روی سطح دیوار نصب میشوند و قابل دیدن هستند و فقط برای پوشاندن آنها از داکت استفاده میشود. اما در سبک برقکشی توکار تمامی سیمها از داخل دیوار و به شیوه اصولی که در ادامه خواهیم گفت عبور میکنند.
نقشه برقکشی برای شما و هر شخص دیگری به کمک زبان ترسیم، امکان انتقال اطلاعات لازم برای طراحی برقکشی تخصصی ساختمان را فراهم میکند.
به طور معمول این نقشه شامل نقشه روشنایی چراغها، نقشه پریزها، نقشه پریزهای تلفن و آنتن، نقشه تابلو توزیع برق و جایگاه نصب آیفون میباشد.
طراحی سیستم لوله کشی توکار برق حیاط
به طور کلی برقکاران در محوطه باز حیاط با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش زیبایی نهایی و محافظت از متریال سیمکشی برق از سیستم لولهکشی توکار برق استفاده میکنند. در این روش با ایجاد شیاری نه چندان عمیق در دیوارها، بعد از قرارگیری لولهها سیمهای برق کشی در داخل آنها قرار میگیرند و سپس پوشش دیوار را مجدد بازسازی میکنند.
توجه داشته باشید که برای ایجاد این شیارها به سایر بخشهای دیوار آسیبی وارد نشود و این کار را با ظرافت انجام دهید. همچنین استفاده از لولههای خرطومی پیویسی در سیستم لولهکشی توکار محوطه ساختمان مجاز نیست و تنها از لولههای مقاوم و مناسب لولهکشی توکار استفاده کنید. حداقل فاصله بین لولههای برق با سایر لولههای موجود در بدنه دیوار مانند لوله آب، بخار و یا گاز باید به اندازه 15 سانتیمتر باشد.
همچنین لولهها باید به اندازه 15 سانتیمتر زیر سطح دیوار و فقط به صورت افقی و عمودی نصب شود. از نصب لولهها به صورت مورب و پیج و خم بپرهیزید. شما میتوانید با کمک گرفتن از برقکار مجرب در قیمت سیمکشی ساختمان نیز صرفهجویی کنید و خانه خود را به صورت اصولی برقکشی کنید.
انتخاب اندازه سیم
توجه به اندازه سیم یکی از اولین نکاتی که برای سیمکشی برق در داخل و یا محوطه ساختمان باید با دقت و حساسیت خاصی انجام شود. هنگام انتخاب سیم مناسب باید به گیج سیم برق، ظرفیت سیم و اینکه برای چه فضایی مورد استفاده قرار میگیرد در نظر گرفته شود.سیمهایی که به درستی با آمپر مدار مورد استفاده خود مطابقت ندارند، میتوانند خطر اتصال کوتاه و آتشسوزی قابل توجهی را ایجاد کنند. از سوی دیگر هنگام انتخاب و خرید سیم برق دقت کنید تا محصولات تقلبی را به خوبی شناسایی کنید و از خرید آنها بپرهیزید. برای مشاهده اطلاعات بیشتر درمورد انتخاب اندازه سیم این مطلب را نیز مطالعه کنید.
برچسب گذاری سیم برق
سیمها و کابلهای برق دارای علامتهایی هستند که روی عایق یا روکش بیرونی آنها مهر و چاپ شده است. این علامتگذاریها اطلاعات مهمی در مورد
سیمکشی و عایق، از جمله اندازه و جنس سیم، نوع عایق، تعداد سیمهای موجود داخل کابل و هرگونه درجهبندی یا ویژگی خاص سیم را ارائه میدهند. همچنین توانایی خواندن و درک برچسبهای روی سیمکشی بهترین راه برای اطمینان از دریافت محصول مناسب برای مصرف مورد نظر شما خواهد بود.
سیم کشی صفحه کلید مدار الکتریکی
تابلو برق یا جعبه تقسیم نقطه توزیع برق یک سیستم خانگی است جایی است که تمام مدارهای منفرد خانه برق خود را از آن دریافت میکنند و در آنجا توسط قطعکنندهها و یا فیوزها محافظت میشوند. توصیه میشود در صورتی که به دانش فنی و اصولی در سیمکشی این بخش آشنایی ندارید، به هیچ وجه دست به آچار نشوید و حتما از یک برقکار سیار و مجرب برای سیمکشی برق و یا تعمیر آن کمک بگیرید.سوئیچ های قطع برق
کلید و سوئیچ قطع برق وسیلهای برای قطع برق سیستم الکتریکی خانه از یک مکان بیرونی را فراهم میکند. این کلید اصلی معمولا در زیر کنتورهای برق نصب میشود. این سوئیچها نیاز به جریان برق ثابت دارند. اگر شما یک سوئیچ جدید نصب کردهاید بهتر است برای اجرای درست یک سیم خنثی در کنار آن نصب نمایید.در ادامه به برخی ابزارهای لازم و فنی جهت برقکشی ساختمان نیز اشاره خواهیم کرد.
• پیچ گوشتی مناسب
• انبردست مناسب
• خط تراز
• دستگاه شیارکن
• دریل
• مته
• سیم چین
• فازمتر
• پیکور
• فنر
• قوطی کلید و پریز
توجه داشته باشید در کنار آگاهی از همه اصول و فنون سیمکشی برق ساختمان، استفاده از ابزار مناسب میتواند روند سریع و اطمینان از صحت انجام کار را رقم بزند. همچنین خوب است بدانید در صورتی که سیمکشی ساختمان توسط فرد حرفهای انجام نشود باید منتظر مشکلات خطرناک و جدی در آینده نزدیک باشید. پس انرژی و خطرات برق را جدی بگیرید و حتما از مهارت افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.